+605260071
admin@nuruliman.org.my

BOLA ! BOLA ! BOLA !!

Apa itu bola sepak? Seronok sangat ke main bola sepak tu ? sampai makan pun bola, minum bola, tidur pun masih lagi teringatkan bola. Hebat bukan penangan si Bola ni. Al-kisah sebelum bulan Ramadhan baru-baru ini, salah seorang anak Nurul Iman masuk pertandingan Bola Sepak, ramai yang pandang rendah dengan permainan beliau. Tapi bila tiba…
Read more

SELANGKAH KECEMERLANGAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Nurul Iman hari ini. Sekian lama menyepi dan kini tiba kembali untuk mengemaskini info-info yang terbaru dari Rumah Nurul Iman. Baru-baru ini Majlis Anugerah Cemerlang diadakan di Sekolah Menengah Doktor Megat Khas Ipoh Perak. Alhamdulillah, dengan usaha dan ketekunan anak-anak belajar, ada juga wakil dari Rumah Nurul…
Read more

Hidup Sihat, Minda Cerdas

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. hai semua.. hujung-hujung minggu ini, ke mana rancangan untuk dilewati tu ? Kali ini, admin nak update anak-anak Nurul Iman yang berjaya merangkul tempat dala Kejohanan Sukan Sekolah masing-masing. Boleh tahan juga anak-anak Nurul Iman ni bersukan tau.. Baru-baru ini admin pos mengenai Kejohanan Kids Athletic kan. Kini giliran anak-anak…
Read more

PUTERA PUTERI NURUL IMAN BERBOWLING

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog Rumah Nurul Iman. Kali ini topik bersukan juga, tapi sukan dalam penghawa dingin.. hihihi.. Jom kita tengok gelagat anak-anak bermain bowling. Masuk longkang ke strike ke laut ke.. 😀 wahhh.. muka adik-adik Nurul Iman macam faham je kan apa abang baju merah tu ajar ye.. tak…
Read more

Berkampung Di Hulu Chepor 3H2M

Setiap kali cuti penggal pertama mesti kita terfikir-fikir di mana kita nak bawa anak-anak pergi bercuti kan.. Begitu juga kami, takkan anak-anak nak duduk dalam asrama je seminggu kan.. Jadi untuk tahun ini kami bawa anak-anak bermain dengan air sungai yang dingin dan melihat kehijauan yang sangat menyenagkan jiwa. Tempat yang paling terkenal di Ipoh,mana…
Read more

Kejohanan Kids Athletics 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog rumah nurul iman sekalian. 😊 Baru-baru ini anak-anak rumah nurul iman telah menyertai Kejohanan Kids Athletics 2019 yang dianjurkan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat Negeri Perak dan Penaung ialah Dato Seri Tengku Yong Sofea.   Kejohanan ini adalah satu aktiviti yang dapat mengeratkan silaturahim antara rumah kebajikan di…
Read more

BERSAMA PELAJAR USM 3H2M

    Assalamualaikum dan salamsejahtera kepada semua pembaca blog pada hari ini. Sekian lama tidak berupdate blog Nurul Iman. Jadi mulai kini kena la update selalu dengan aktiviti yang pernah dijalankan di Rumah Nurul Iman.   Pada Mac 2017 sekumpulan pelajar dari Universiti Sains Malaysia datang melawat serta mengadakan aktiviti selamat 3 hari 2 malam…
Read more

CUTI-CUTI NURUL IMAN

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA PENGIKUT BLOG RUMAH NURUL IMAN. SYUKUR KE HADRAT ILAHI DENGAN LIMPAH DAN KURNIANYA DAPAT KITA BERTEMU KEMBALI DALAM TAJUK CUTI-CUTI NURUL IMAN. Kali ini mengisahkan anak-anak yang tidak diambil warisnya dan yang sudah tiada waris bercuti ke PULAU PANGKOR. Alhamdulillah, dengan sumbangan orang ramai serta keprihatinan awak semua dapatlah kami membawa…
Read more

Sinar 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog Nurul Iman.. Cerita kali ini adalah mengenai salah seorang anak Nurul Iman yang telah berjaya merangkul kecemerlangan dari segi akademik pada tahun 2018 ini. Nama yang didaftarkan ialah Juamri Bin Abdullah. Umur 10 tahun. Anak bongsu dari 4 adik beradik. Seorang yang periang. Seorang yang rajin.…
Read more

Kelahiran Semula Forum Nurul Iman

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog nurul iman yang setia… Hari ini admin ingin mengumumkan kewujudan forum nurul iman yang terkini.. yang tercanggih.. yang termoden di zaman yang serba serbi penuh dengan teknologi. Bagi pembaca yang sering mengikuti perkembangan kami di blog ini pasti sudah tahu dengan kewujudan forum lama yang dilancarkan pada…
Read more