+605260071
admin@nuruliman.org.my

Author: Nor Azilah

PUTERA PUTERI NURUL IMAN BERBOWLING

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog Rumah Nurul Iman. Kali ini topik bersukan juga, tapi sukan dalam penghawa dingin.. hihihi.. Jom kita tengok gelagat anak-anak bermain bowling. Masuk longkang ke strike ke laut ke.. 😀 wahhh.. muka adik-adik Nurul Iman macam faham je kan apa abang baju merah tu ajar ye.. tak…
Read more

Berkampung Di Hulu Chepor 3H2M

Setiap kali cuti penggal pertama mesti kita terfikir-fikir di mana kita nak bawa anak-anak pergi bercuti kan.. Begitu juga kami, takkan anak-anak nak duduk dalam asrama je seminggu kan.. Jadi untuk tahun ini kami bawa anak-anak bermain dengan air sungai yang dingin dan melihat kehijauan yang sangat menyenagkan jiwa. Tempat yang paling terkenal di Ipoh,mana…
Read more

Kejohanan Kids Athletics 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog rumah nurul iman sekalian. 😊 Baru-baru ini anak-anak rumah nurul iman telah menyertai Kejohanan Kids Athletics 2019 yang dianjurkan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat Negeri Perak dan Penaung ialah Dato Seri Tengku Yong Sofea.   Kejohanan ini adalah satu aktiviti yang dapat mengeratkan silaturahim antara rumah kebajikan di…
Read more

BERSAMA PELAJAR USM 3H2M

    Assalamualaikum dan salamsejahtera kepada semua pembaca blog pada hari ini. Sekian lama tidak berupdate blog Nurul Iman. Jadi mulai kini kena la update selalu dengan aktiviti yang pernah dijalankan di Rumah Nurul Iman.   Pada Mac 2017 sekumpulan pelajar dari Universiti Sains Malaysia datang melawat serta mengadakan aktiviti selamat 3 hari 2 malam…
Read more

CUTI-CUTI NURUL IMAN

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA PENGIKUT BLOG RUMAH NURUL IMAN. SYUKUR KE HADRAT ILAHI DENGAN LIMPAH DAN KURNIANYA DAPAT KITA BERTEMU KEMBALI DALAM TAJUK CUTI-CUTI NURUL IMAN. Kali ini mengisahkan anak-anak yang tidak diambil warisnya dan yang sudah tiada waris bercuti ke PULAU PANGKOR. Alhamdulillah, dengan sumbangan orang ramai serta keprihatinan awak semua dapatlah kami membawa…
Read more

Sinar 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog Nurul Iman.. Cerita kali ini adalah mengenai salah seorang anak Nurul Iman yang telah berjaya merangkul kecemerlangan dari segi akademik pada tahun 2018 ini. Nama yang didaftarkan ialah Juamri Bin Abdullah. Umur 10 tahun. Anak bongsu dari 4 adik beradik. Seorang yang periang. Seorang yang rajin.…
Read more

Kelahiran Semula Forum Nurul Iman

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog nurul iman yang setia… Hari ini admin ingin mengumumkan kewujudan forum nurul iman yang terkini.. yang tercanggih.. yang termoden di zaman yang serba serbi penuh dengan teknologi. Bagi pembaca yang sering mengikuti perkembangan kami di blog ini pasti sudah tahu dengan kewujudan forum lama yang dilancarkan pada…
Read more

Forum Rumah Nurul Iman

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Rumah Nurul Iman. Terima kasih kerana setia membaca kisah-kisah kami di Rumah Nurul Iman. Untuk posting kali ini adalah mengenai forum yang telah dilancarkan bagi tujuan mengeratkan lagi silaturahim yang terjalin antara penghuni Rumah Nurul Iman dan orang ramai. Secara amnya, program atau aktiviti yang dijalankan di…
Read more

Platform untuk Sumbangan Rumah Nurul Iman

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Rumah Nurul Iman. Hari ini saya ingin kongsikan cara untuk anda memberi sumbangan kepada Rumah Nurul Iman. Terdapat 6 saluran yang anda semua boleh menyalurkan sumbangan dari segi kewangan. Saluranya adalah seperti di bawah 🙂 1) Melalui Transfer Online wire transfer   2) Melalui kredit atau debit…
Read more

Laman Web Rasmi Rumah Nurul Iman Yang Baharu

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca yang dirahmati Allah sekalian. Dengan izin Allah swt dan juga berkat bantuan dari orang ramai.. Kini laman web rasmi Rumah Nurul Iman telah berwajah baru. Dengan zaman yang serba canggih ini, kami di sini juga tidak ketinggalan untuk mencuba teknologi yang baru dan moden. Untuk pengetahuan semua pembaca, laman…
Read more